Janneke's pruimentaart
Ingredienten: (4 pers.):
1 kg pruimen (rijpe)
bladerdeeg (diepvries)
suiker
creme fraiche
Bereiding:
Bladerdeeg ontdooien, dit in de ingevette quichevrom doen, de bladerdeeg bestrooien met suiker. De pruimen door midden snijden en de pit eruit halen. Deze op de rug in de bakvorm doen, dak pan gewijs, nu weer met suiker bestrooien en de creme fraiche hierover verdelen. Nu in de oven met gasstand op 200 graden en dit 25 min /30 min.
Receptnummer: 12062 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Ik zag dit Jamy Olivier doen, zo gemakkelijk. Je kunt de creme fraiche ook na het bakken erover doen. Ook met appeltjes en kaneel is het heerlijk. Wij doen hier vla bij en roomijs,mmmm
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl