Yvonne's courgettesoep
Ingredienten: (4 pers.):
25 g boter
1 kg courgettes
1 fijngesnipperde ui
0,5 l. bouillon
0,5 l. melk
1,5 dl. crème fraîche
bouquet garni (peterselie, tijm en laurier)
zout en peper
1 el gehakte peterselie
1 el gehakte basilicum
10 gr. morilles geweekt in een glas vermouth extra dry
Bereiding:
Week de morilles 10 minuten in de vermouth, snij ze daarna in ringen. Laat in een soeppan de boter smelten en fruit hierin de gesnipperde ui glazig.
Verwijder de uiteinden van de courgettes en snijd ze in kleine stukjes en voeg ze aan de uien toe. Fruit ze zachtjes mee. Voeg bouquet garni (gewikkeld in een preiblad of in een koffiefilter), bouillon, melk en crème fraîche toe. Laat het geheel circa 10 minuten zachtjes doorkoken.
Verwijder het bouquet garni. Pureer de soep met de staafmixer tot hij glad is. Breng de soep op smaak met zout en peper. Voeg de in ringen gesneden morilles toe met het weeknat ( de vermouth). Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
Receptnummer: 1246 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Met dank aan de kookstudio.nl
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl