Sophie's ricotta uit de oven
Ingredienten: (4 pers.):
15 boter (voor de vormpjes)
350 gr ricotta
100 gemalen amandelen
200 rietsuiker
2 eetlepels citroensap
3 middelgrote eieren
100 ml vers geperst sinaasappelsap
25 gr boter
1 dikgeschilde sinaasappel in plakken
1 el suiker
Bereiding:
Oven voorwerwarmen op 200 graden. Vier vuurvaste schaaltjes invetten met boter. Klop de ricotta en de amandelen met een mixer door elkaar tot er geen klontjes meer inzitten. Voeg de helft van de rietsuiker toe, alle citroensap en een voor een de eieren. Doe het mengsel in de schaaltjes en bak ze in 25 minuten goudbruin. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Doe de rest van de rietsuiker in een pan met dikke bodem en voeg vier eetlepels water toe. Laat dit inkoken tot een lichte, dunne karamel. Haal de pan meteen van het vuur en voeg voorzichtig het sinaasappelsap toe. Verhit de boter in een koekenpan en bak de sinaasappelschijven. Bestrooi met de suiker en bak tot die is opgelost. Maak de randen van de puddinkjes los en keer ze op een bord. Schenk de siroop erover en garneer met sinaasappel.
Receptnummer: 13753 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
recept is uit een krant.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl