Sperziebonen a la creme
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. sperziebonen
zout
2 sinaasappels
2 el geschaafde amandelen
2 el kruidenbouillon (v.e. tablet)
1,5 dl Campina Room Culinair
witte peper
Bereiding:
Maak de boontjes schoon, halveer de grote en kook ze in water met wat zout in ca. 15 min. beetgaar. Rasp intussen de schil van 1 schoongeboende sinaasappel. Schil de sinaasappels en snijd het vruchtvlees tussen de vliezen uit. Vang het uitlekkend sap op. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Breng het sap met, de rasp, de bouillon en de Campina Room Culinair aan de kook en breng op smaak met wat peper en zout. Schep de sinaasappelpartjes door de afgegoten sperziebonen en schenk de saus erover. Garneer met de geschaafde amandelen. Lekker met gekookte aardappelen en een balletje gehakt.
Receptnummer: 196 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Met dank aan Campina Melkunie voor de toestemming voor het plaatsen van dit Campina Room Culinair recept. Kijk ook even op de Campina Melkunie site: http://www.campina.nl
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl