Jan Jongen's crazy biefburgers met sinaasappelsaus
Ingredienten: (4 pers.):
60 gr. bamboescheut uit blik
4 biefburgers
1 dl. ketjap manis
1 koolrabi (groot) in dunne reepjes gesneden
2 el. olie
4 takjes peterselie
1 tl. sambal oelek
1 dl. sinaasappelsap
3 wortels
peper en zout
allesbinder
Bereiding:
schil de worteltjes met een dunschiller en halveer deze. snij de worteltjes en bamboescheuten in dunne reepjes. verhit de olie in een hapjespan met anti-aanbaklaag. bak de biefburgers in 8 minuten bruin en gaar, halverwege keren. neem de biefburgers uit de pan en leg ze op een warm bord dek ze vervolgens met aluminiumfollie af en houd ze warm. schep de wortel en bamboereepjes en koolrabi door het bakvet en smoor deze met de deksel op de pan in 5 minuten beetgaar. voeg vervolgens de sambal, ketjap en sinaasappelsap toe. breng het geheel aan de kook en bind het af met de allesbinder. breng het geheel op smaak met peper en zout. schep de groenten uit de saus op een bord. schep vervolgens de saus op 4 borden. halveer de biefburgers overlangs en leg de onderste helften in de saus. verdeel de groente erover en zet de andere halve biefburgers erop. garneer het geheel met een toefje peterselie.
Receptnummer: 2270 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
lekker met stokbrood of rijst
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl