Merejo's hartige taart
Ingredienten: (4 pers.):
6 plakjes bladerdeeg
200 gram uien
2 teentjes knoflook
200 gram champignons
20 gram boter
300 gram rundergehakt
4 theelepels kerrie madras
1 theelepel koriander (ketoembar)
1 potje zure room
3 eieren
bakblik voor appeltaart
paneermeel
Bereiding:
Laat het bladerdeeg ontdooien. Leg het deeg in de beboterde vorm. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en strooi er wat paneermeel over. Snijd de uien in ringen en snipper de knoflook. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren of in plakjes. Bak de uien in een hete pan met wat boter goudbruin en voeg er dan 1 teentje knoflook en de champignons bij. Strooi er wat zout over en laat het geheel afkoelen. Bak het gehakt rul in een droge koekenpan. doe de knoflook er bij en roer de kerrie er door heen. Bak dit even mee. Voeg tot slot de koriander toe. Laat dit mengsel ook afkoelen. Klop de eieren met de zure room door elkaar. Leg in de vorm eerst het ui/champignon mengsel en verdeel dan het gehakt er over. Tot slot het room mengsel verdelen over de taart. Zet de taart in het midden van de oven en bak hem op 175 graden in ongeveer 45 minuten goudbruin.
Receptnummer: 3462 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Deze taart smaakt warm het lekkerst. Ik maak er nog een heerlijke frisse rauwkost salade bij.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl