Gerrie's ratatouille
Ingredienten: (1 pers.):
stukje chorizo
stukje kipfilet
champignons
potje witte bonen
blik ratatouille
meergranenrijst
geraspte kaas of stukjes feta.
Bereiding:
de stukjes kip in een beetje olijfolie bruin bakken, champignons en chorizo in plakjes snijden, bij de kip voegen, ca 5 min. bakken/smoren. De rijst koken.
Bij het kip/champignonmengsel de witte bonen (zonder vocht) en de ratatouille voegen. Op smaak brengen met wat peper, zout en een klein beetje provencaalse kruiden.
Vlak voor het opdienen feta in blokjes erdoor roeren.
Bij gebruik van geraspte kaas aan tafel erover strooien.
Ijsbergsla en tomaat erbij is heerlijk.
Voor de vegatarische versie de kip vervangen door quorn of meer champignons gebruiken.
Receptnummer: 416 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
heb je meer tijd dan kun je b.v. de kip vervangen door gehaktballetjes en de blikgroenten door courgette, aubergine, paprika (alle groente in de wok bakken in olijfolie en verse tomatensap toevoegen of een blik gepelde tomaten.) Dan meer provencaalse kruiden toevoegen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl