Rob's Oosters zalmpakketje
Ingredienten: (4 pers.):
200 gram zalmfilet (diepvries)
4 stuks tijgergarnalen
50 gram krabchuncks
80 gram champignons
80 gram taugé
Lente ui
Ketjap Manis
Knoflook
Olijfolie
Sambal (Manis / wat zoeter)
Zwarte peper
Bereiding:
Verdeel de zalmfilet in 4 gelijke porties; Marineer de zalmfilet met de knoflook, sambal en ketjap; Laat de zalm en de marinade een minuut of 20 op elkaar inwerken; Snij de champignons in dunne plakjes en bak deze aan in wat olijfolie; Bak vervolgens de taugé licht aan en voeg onder het bakken wat ketjap en sambal toe, de taugé dient net zijn hardheid verloren te hebben; Bak de zalm licht aan in olijfolie (net niet gaar) en laat de laatste minuten de tijgergarnalen even meebakken; Pak nu 4 stukken aluminiumfolie en verdeel hierop al eerste de gebakken taugé; Leg hierop vervolgens een laagje van d egebakken champignons; Vervolgens leg je hier de aangebakken zalm op met als decoratie de tijgergarnaal met de krabchuncks; Het Oosterszalmpakketje vouw je nu dicht; Het gerecht verwarm je in de oven bij ongeveer 160 graden; Serveer het gerechtje met de folie op een bordje; Serveer er wat kroepoek bij.
Receptnummer: 6519 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Het gerechtje oogt leuk en geeft een verassend effect bij het uitpakken, het gerecht is bijzonder geschikt voor op de BBQ en kan ruim van et voren klaar gemaakt worden. Varieer met diverse soorten vis en groenten en vervang bv de taugé door heel fijn gesneden prei ringen etc.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl