MJ's gegrilde aubergines met peterselie en knoflook
Ingredienten: (4 pers.):
1 aubergine
struikje peterselie
3 teentjes knoflook
olijfolie
zout
Bereiding:
Aubergines in niet te dikke plakken snijden en een kwartiertje in water met zout leggen. Daarna droog deppen. Doe wat olijfolie in een koekepan en laat deze goed heet worden. Bak de plakken aubergines aan beide kanten mooi goudbruin. Snij de knoflook in plakjes en hak de peterselie heel fijn. Neem een schaal en bedek met een laag gebakken aubergines, strooi er de verse peterselie over en wat knoflookschijfjes en besprenkel met wat olijfolie. (Zorg dat het niet te vet wordt!). Leg zo een aantal laagjes op elkaar totdat de aubergine op is. Een half uurtje in de ijskast (of langer), koud serveren.
Receptnummer: 6891 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Lekker bij vlees en aardappelen uit de oven met rozemarijn. Dit recept kun je ook gemakkelijk een dag van tevoren klaar maken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl