Ingredienten: (3 pers.):
250gr kipfilet
1 gele paprika
375gr. bladspinazie
250gr champignons
1 (grote) ui
2 kopjes basmatirijst
50gr. kruidenboter
olijfolie
2 tl. kipkruiden
1 tl. paprikapoeder
½ tl. gemberpoeder
½ tl. kerriepoeder
15-20 druppels tabasco
| Bereiding:
Snij de kipfilet in blokjes. Meng in een kom de olie met de kruiden en laat de kipstukjes hierin minimaal 15 minuten marineren. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Snij de champignons in plakjes, snij de paprika in stukjes en snipper de ui heel fijn. Smoor de champignonschijfjes zachtjes in de kruidenboter en voeg hierbij het gesnipperde ui. Roerbak de gemarineerde kipfilet in een paar minuten bruin, voeg de champignons met de ui erbij en daarna de paprika en de (ontdooide) spinazie. Voeg als laatste de gekookte rijst toe en warm het geheel nog even door. |