Nieuws   Zoeken 

Cisca's vispotje
Ingredienten: (4 pers.):
600 gr kabeljauw filet
1 blikje tomatenblokjes (400 gr)
1 visbouillontablet
15 gr provencaalse kruiden op oliebasis (potje)
2 uien
2 dl rode wijn
2 el bloem
4 el olie
1 teentje knoflook
1 tl chilipoeder
zout en peper
Bereiding:
Uien snipperen.
Kabeljauw in 12 stukken snijden en bestrooien met zout, peper en de bloem
In de pan de helft van de olie verhitten en de helft van de kabeljauw in 2 à 3 min. bruin bakken, uit de pan nemen en de rest bakken dit ook uit de pan nemen.
Rest van de olie toevoegen en de ui hierin fruiten met de uitgeperste knoflook.
Bouillontablet erboven verkruimelen, Chilipoeder, kruiden, tomatenblokjes met sap, wijn en 1 dl water erdoor roeren.
Zonder deksel ± 7 min. inlaten koken.
Op smaak brengen met peper en zout.
De kabeljauw erbij doen en ± 5 min. in de saus laten stoven (niet roeren anders gaat de vis kapot)
Receptnummer: 1006 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: cisca
Opmerking:
Heerlijk met witte rijst en een frisse (komkommer) salade
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept