Nieuws   Zoeken 

Greta's stoofpotje met witte kool, tomaat en gehakt
Ingredienten: (4 pers.):
1/2 witte kool
2 fijngehakte uien
4 dikke gepelde vleestomaten
500 gr gemengd gehakt
1 eetlepel kerriepoeder
1 koffielepeltje sambal oelek
1 koffielepel tomatenketchup
1 verkruimeld groentenbouillonblokje
2 klontjes suiker
1 eetlepel bakboter
Zout en peper
1 klein doosje gezeefde tomatenpulp
Bereiding:
Fruit het gehakt rul in wat boter, voeg er de fijngehakte ui, de fijngeshaafde witte kool, de gepelde vleestomaten in grove stukken aan toe. Breng op smaak met de kerriepoeder, de sambal, de ketchup, het verkruimelde bouillonblokje en de 2 klontjes suiker. Dek het stoofpotje af en laat 30 a 40 minuten zachtjes sudderen. voeg nu en dan wat gezeefde tomatenpulp toe, dat houd het geheel smeuig en roer eens om. Kruid eventueel bij met wat peper en zout. Lekker met gebakken aardappelen.
Receptnummer: 10090 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Wie geen witte kool lust moet het op deze manier eens klaarmaken, wedden dat het een van je favoriete recepten wordt. De koolsmaak verdwijnt helemaal in dit stoofpotje. Je kan het een dag op voorhand maken, makkelijk als je gasten hebt en de smaak wordt er alleen maar beter door.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept