Ingredienten: (4 pers.):
1/2 witte kool
2 fijngehakte uien
4 dikke gepelde vleestomaten
500 gr gemengd gehakt
1 eetlepel kerriepoeder
1 koffielepeltje sambal oelek
1 koffielepel tomatenketchup
1 verkruimeld groentenbouillonblokje
2 klontjes suiker
1 eetlepel bakboter
Zout en peper
1 klein doosje gezeefde tomatenpulp | Bereiding:
Fruit het gehakt rul in wat boter, voeg er de fijngehakte ui, de fijngeshaafde witte kool, de gepelde vleestomaten in grove stukken aan toe. Breng op smaak met de kerriepoeder, de sambal, de ketchup, het verkruimelde bouillonblokje en de 2 klontjes suiker. Dek het stoofpotje af en laat 30 a 40 minuten zachtjes sudderen. voeg nu en dan wat gezeefde tomatenpulp toe, dat houd het geheel smeuig en roer eens om. Kruid eventueel bij met wat peper en zout. Lekker met gebakken aardappelen. |