Nieuws   Zoeken 

Marjon's hartige boerenkooltaart
Ingredienten: (4 pers.):
Nodig

Springvorm 24-26 cm.
Wok of hapjespan.

1 pakje diepvriesbladerdeeg
paneermeel
boter (voor het invetten)

Voor vulling
1 ui
15 gram boter
2 theelepels paprikapoeder
500 gram gesneden boerenkool
2 eieren
3 eetlepels zure room
peper
zout
100 gram geraspte kaas
200 gram (veg.) ham (dikke plak)
Bereiding:
Verwarm oven voor op 225 graden (gasoven, stand 5-6). Spreid de plakjes bladerdeeg uit en laat ze ontdooien. Snijdt de ui in kleine stukjes en de (veg.) ham in reepjes. Verhit in de wok/hapjespan de boter en fruit hierin de ui met de paprikapoeder. Voeg de boerenkool toe en bak deze acht tot tien minuten al roerende mee, zodat het vocht verdampt. Klop de eieren los met de zure room, peper, zout, geraspte kaas en de (veg.) ham. Haal de pan van het vuur en roer het eimengsel door de gebakken boerenkool. Beboter de springvorm en bekleed deze met plakjes bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Strooi paneermeel of beschuitkruim over de beklede bodem. Schep het mengesel in de springvorm. Rol de overgebleven plakjes bladerdeeg uit tot een ronde lap die iets groter is dan springvorm. Maak (kan met appelboor) vier gaatjes in de deeglap, zodat tijdens het bakken het vocht weg kan. Leg de deeglap over de boerenkool en plak de randen met iets water vast aan de zijkant. Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven in 35 minuten gaar en goudbruin. (Mocht de taart te bruin worden, dek de taart de laatste tien minuten af met aluminiumfolie.) Eet smakelijk!!
Receptnummer: 10193 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 50 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept