Nieuws   Zoeken 

Tine 's Spaanse mosselen uit de wok
Ingredienten: (2 pers.):
2 kilo mosselen,
1 ui,
2 tenen knoflook,
1 rode peper,
3 eetlepels olijfolie,
1 theel.gedroogde tijm of 3 takjes tijm,
1/2dl.sherry,
200 gram tomaatstukjes uit een blik
Bereiding:
Spoel de mosselen goed af onder stromend koud water,de mosselen die open blijven staan gooi je weg.Snijd de ui en knoflook fijn en verwijder de zaadjes van de peper en snijd dit klein. In de wok de olie heet laten worden en roerbak de ui,knoflook en rode peper zo 2 minuutjes roer de tijm er door.Leg de mosselen in de pan en schep alles voorzichtig om.Sprenkel de sherry erover en schep de tomaatblokjes erdoor.Roerbak de mosselen op een hoge warmte bron tot ze allemaal open staan. Lekker met een knoflooksaus:olie vermengen met bloem dan wat mosselvocht erdoor roeren dan pas op zetten goed doorroeren met een garde e.v.t.mosselvocht toevoegen als het wat te dik wordt,serveer er stokbrood bij. Tip:kan ook lekker met rijst of grof volkoren brood en een salade.
Receptnummer: 10202 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Als je inductie kookt,dan kan je de wok vervangen gewoon voor een grote wijde pan, gaat ook prima hoor!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept