Nieuws   Zoeken 

Beppie's kip met druiven
Ingredienten: (4 pers.):
1 kip, in stukken
2 eetl. olijfolie
2 sjalotjes, grof gesneden
2 eetl. olijfolie
4 sjalotjes, grof gesneden
1-2 dl. kippenbouillon
500 gr. witte druiven, zonder pit
2-3 eetl. balsamico-azijn
40 gr. koude boter, in klontjes
zout en peper


Bereiding:
Bestrooi de kip met zout en peper en bak ze in de olie rondom bruin. Neem ze uit de pan en bak de sjalot 5-6 min.in het achtergebleven braadvet. Leg de stukken kip weer terug en braad ze 30 - 40 min. op zacht vuur in een afgedekte pan. Keer ze regelmatig. Voeg een scheutje bouillon toe als het vlees dreigt te verbranden. Doe de druiven erbij en braad alles nog ca.10 min. Haal het vlees met de druiven en de sjalotten uit de pan en houd het warm. Schenk de azijn en de rest van de bouillon in de pan en roer de aanbaksels los. Kook de saus 2 min. op hoog vuur en voeg dan de boter in gedeelten toe. Laat de saus nu niet meer koken. Serveer de kip met de saus, druiven en sjalotjes. Eet smakelijk!
Receptnummer: 10216 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Dit is een recept uit de Libelle. In het recept wordt parelhoen aanbevolen. Maar omdat ik nog een kip had heb ik het daarmee gemaakt. (Was erg lekker). Je kunt er bijv. een romige aardappelpuree bij maken!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept