Nieuws   Zoeken 

Hanneke's chili con carne (met runderlappen)
Ingredienten: (6 pers.):
250 g gedroogde rode kidneybonen (of 2 blikjes à 400 g)
1 kg tomaten, ontveld, grof gehakt
1 kg runderlappen, in dobbelstenen
4 eetl. olie
2 uien, gehakt
1/2-1 eetl. chilipoeder of cayennepeper
1 opgehoopte eetl. paprikapoeder
1 eetl. komijnzaad
2 eetl. bruine basterdsuiker
3 teentjes knoflook, geplet
600 cc runderbouillon
zure room of crème fraîche
verse koriander, grof gehakt
Bereiding:
Laat de gedroogde bonen minimaal 8 uur weken in ruim koud water. Giet ze af en breng ze aan de kook met vers water. Laat ze 10 minuten flink koken, giet ze daarna weer af. Maak het vlees goed droog met keukenpapier en kruid het met peper en zout. Laat de olie flink heet worden in een ruime pan met dikke bodem. Bak de helft van het vlees onder voortdurend omscheppen goed bruin. Haal het vlees uit de pan en bak nu de andere helft aan. Haal het vlees uit de pan. Doe ui, chilipoeder, paprika en komijn in de pan en bak zachtjes gedurende 8-10 minuten tot alles goudbruin gecaramelliseerd is. Voeg vlees, knoflook, tomaten, bouillon en bonen toe (als je bonen uit blik gebruikt voeg je die pas 30 minuten voor het einde van de stooftijd toe). Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 75-90 minuten zonder deksel sudderen tot het vlees gaar is. Serveer met de zure room of crème fraîche, bestrooi met de koriander.
Receptnummer: 10238 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 100 min.
Opmerking:
Ik vond dit recept in een Good Food en vond het een leuke variant op de eeuwige chili met gehakt. De hoeveelheid chilipoeder is nogal fiks maar je kunt er altijd minder in doen als je niet zo van pittig houdt.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept