Ingredienten: (4 pers.):
1 kilo lamslappen, in grote stukken gesneden
1 kilo vastkokende aardappelen geschild en in plakjes gesneden.
3 flinke uien,in ringen gesneden.
1,5 eetl. tijm
1,5 eetl.peterselie
0,5 l. water
zout en versgemalen peper | Bereiding:
Leg laagjes vlees, aardappelen en uien in een grote pan. Begin en eindig met een laagje aardappellen en bestrooi iedere laag met de tuinkruiden, zout en peper. Schenk water in de pan en sluit deze af met een goed passende deksel en laat circa 2 -2,5 uur zachtjes stoven op laag vuur. Schud de pan zo nu en dan om te voorkomen dat de aardappelen gaan plakken. Voeg zo nodig wat extra water toe om te voorkomen dat de stoofschotel droogkookt. Extra Tip ; Voeg aan dit gerecht een in plakken gesneden winterwortel toe en /of twee in ringen gesneden preitjes en een gesnipperd groen kooltje. |