Nieuws   Zoeken 

Dagmar's knoflooksaus
Ingredienten: (10 pers.):
1 pot magere kwark
1 pot mayoline
1 bol knoflook
witte basterdsuiker
bieslook
Bereiding:
leg de kwark in een schone theedoek en heng deze op zodat het overbodige vocht uit de kwark kan lopen. Pel en pers ondertussen de hele bol ( ong. 10 tenen) knoflook. Als het meeste vocht uit de kwark is gelopen meng dan de mayoline door het overgebleven kwarkpapje. (vocht weggooien) Goed met de garde roeren om klontjes te voorkomen. Dan de knoflook erdoor en een nachtje afgedekt laten staan. De volgende dag op smaak brengen met een eetlepel basterdsuiker en voor het kleurtje de bieslookstengels versnippert erdoor roeren. EET SMAKELIJK!!!
Receptnummer: 10266 | Categorie: Sauzen | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 10 min.
Opmerking:
het uitlekken van de kwark kan ook in een vergiet maar zorg er wel voor dat de kwark zelf er niet door drupt.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept