Nieuws   Zoeken 

Rudi's pittige kipfilet met paksoi in de wok
Ingredienten: (4 pers.):
350 gr. kip- of kalkoenfilet
1 struik paksoi
evt. Spaanse peper of 1tl sambal
gember (wortel 1 cm of poeder)
kleine winterwortel
3 el olie
1 tl kerrie
½ dl ketjap manis
75 gr. cashewnoten
pak eiermie
Bereiding:
Snij de filet in blokjes of reepjes. Haal de paksoibladeren los en snijd zowel het groene blad als de witte stengel in stukjes. Rasp de winterwortel en evt. de gemberwortel. Verhit de olie in de wok en roerbak de filet ca. 2 min. Voeg de gember, peper en kerrie toe en roerbak die even mee. Voeg dan de paksoi en wortel toe. Roerbak ca. 5 min en roer tot slot de ketjap erdoor en als laatste de cashewnoten. Lekker met eiermie of zilvervliesrijst. Hou je van pittig dan kun je een Spaanse peper in stukjes snijden en deze tegelijk met de gember er door roeren. Een tl sambal kan ook.
Receptnummer: 10320 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Bron: Het Nederlands Zuivelbureau.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept