Nieuws   Zoeken 

Stamppot met appel en chorizo van Sabine
Ingredienten: (4 pers.):
1,5 kg kruimig kokende aardappelen
zout
1 kg Jonagold appels, geschild
2 el. (grove) mosterd
200 gr. chorizo in reepjes
2 bosuitjes in dunne ringetjes
versgemalen peper
1 zakje Knorr jus voor stamppot
150 gr. belegen kaas in kleine dobbelsteentjes
Bereiding:
Kook de aardappelen in water met zout in ca. 20 min. gaar. Snijd de klokhuizen uit de appels en snijd de appels in dunne partjes. Kook de appelpartjes met 1,5 dl. water 7 min. en neem de pan van het vuur. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Schep de appelpartjes met het kookvocht, de mosterd, de chorizo en de bosui erdoor. Breng de stamppot op smaak met peter en zout. Bereid de jus volgens de aanwijzingen op het pakje. Strooi de kaasblokjes over de stamppot en serveer direct met de jus. Evt. naar smaak extra peper toevoegen.
Receptnummer: 10358 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept