Nieuws   Zoeken 

Barbara's Engelse appelcake (of perencake)
Ingredienten: (12 pers.):
3 flinke Golden Delicious appels
50 + 175 gram suiker
2 theelepels kaneel
4 eieren
250 gram gesmolten boter
150 gram cakemeel
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel vloeibare honing
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snipper 2 appels grof en snij 1 appel in niet te dunne plakjes. Bestrooi de plakjes appel met 50 gram gezeefde suiker en de kaneel. Schep dit goed om. Klop de eieren luchtig met 175 gram suiker. Klop de gesmolten boter erdoor. Zeef de cakemeel en de bakpoeder erboven en schep dit er luchtig door. Schep de appelsnippers erdoor. Doe het beslag over in een ingevette springvorm van Ø 24 cm. Leg de plakjes appel er in een cirkelvorm bovenop. Zet de vorm ca. 50 minuten in de oven. Haal de taart uit de oven en verwijder de vorm. Verwarm de vloeibare honing een beetje en bestrijk hiermee de taart m.b.v. een kwastje. Laat de taart afkoelen.
Receptnummer: 10407 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Deze appeltaart stond nog niet op Snelklaar. Kan niet mislukken, ziet er door de laklaag van de honingglacé heel mooi uit en smaakt heerlijk. De taart is zowel lauwwarm als koud lekker en kan goed een dag van tevoren gemaakt worden. Ook lekker en apart met peren in plaats van appels.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept