Nieuws   Zoeken 

Barbara's mosselen met curry-preisaus
Ingredienten: (2 pers.):
1 kilo verse mosselen
1½ eetlepels olie
1 ui
50 gram rauwe ham (in plakjes)
75 gram magere spekblokjes
1 teentje knoflook
1 theelepel kerrie
1 preistengel (125 gram gesneden)
½ blik tomaatblokjes
1¼ dl. witte wijn
zout, peper
1 eetlepel fijngeknipte peterselie
1 eetlepel fijngeknipte koriander
Bereiding:
Borstel de mosselen schoon onder de kraan en verwijder kapotte en geopende exemplaren. Snij de ui en prei in ringen en de plakjes rauwe ham in reepjes. Bak de ui, ham en spekblokjes al omscheppend ca. 5 minuten in de olie. Pers de knoflook erboven uit en roer het kerriepoeder erdoor. Laat een minuut meebakken. Voeg de prei, de tomaatblokjes met vocht en ½ dl. witte wijn toe en laat dit ca. 10 minuten onafgedekt koken tot een dikke saus. Doe intussen de mosselen in een pan met wat zout, de peterselie en de overgebleven ¾ dl. wijn. Afgedekt ca. 5 minuten laten koken tot alle schelpen open zijn. Giet de mosselen voorzichtig af en laat ze in een vergiet uitlekken. Breng de saus op smaak met peper en strooi de koriander erover. Verdeel de mosselen over 2 borden. Schep de saus erover.
Receptnummer: 10408 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Lekker met stokbrood en kropsla met tomaten.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept