Nieuws   Zoeken 

Martine's bonen met biefstuk en pinda's
Ingredienten: (3 pers.):
400gr.sperciebonen/kouseband of haricots verts
4 knoflooktenen
1 plakje verse gember
1 rode spaanse peper
1 lente ui of stukje prei
75 gr. ingezouten pinda's
300 gram biefstuk
medium dry sherry
sojasaus,sambal oelek,suiker, maizena en olie
Bereiding:
Maak de biefstuk schoon en breek in stukjes van 5 cm.Hak de knoflook fijn,vermeng dit met de bonen. Snij de biefstuk tegen de draad in plakjes en dan in reepjes.Meng er 2 theelepels maizena, 2 eetlepels sherry en 2 theelepels suiker door. Verwijder de zaadjes van de spaanse peper en snijd de gember, lene-ui en spaanse peper en reepjes.Maak een sausje van 4 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels sherry en 4 theelepels suiker. Verhit op hoog vuur de wok(of hapjespan) en verhit hier vervolgens 2 eetlepels olie in. Roerbak de pinda's een halve minuut en schep ze eruit.Roerbak nu de bonen tot ze donkergroen zijn en beginnen met rimpelen.Haal ze uit de wok en zet ze apart.Verhit nog 2 eetlepels olie. Roerbak de gember,lente-ui en spaanse peper tot het geurt.Roerbak het vlees tot het verkleurt, roer er 1.5 theelepel sambal door. Voeg het sausje en bonen toe.Roerbak een halve minuut en voeg dan de pinda's toe.Meng goed en eet smakelijk. Erg lekker met pandan rijst.
Receptnummer: 10425 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Dit reept komt uit een klein boekje dat ik van mijn moeder heb gekregen en dit is echt een top recept.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept