Nieuws   Zoeken 

De lekkerste BB+R van Arry
Ingredienten: (2 pers.):
1 groot blik bruine bonen
300 gr schouderkarbonade in dobbelsteentjes
50 gr zoutvlees of spek in stukjes
1 ui gesnipperd
1/2 prei fijngesneden
2 tenen knoflook kleingesneden
1 tomaat in stukjes
2 tl mosterd
4 el tomatenketchup
1 tl gemberpoeder
1 maggi blokje
zout/peper naar smaak
1/2 el suiker
1 madam Jeannette peper
olie/boter om in te bakken
Bereiding:
Bak het varkensvlees in het olie/botermengsel tot het rondom bruin is. Voeg dan ui en zoutvlees toe en bak even. Daarna knoflook en prei erbij en even bakken. Daarna de tomaat en de kruiden erbij en even laten stoven. De bonen erbij doen en de mosterd, suiker en tomatenketchup erdoor roeren. Proeven of het goed van smaak is. De peper er in zijn geheel inleggen en even laten trekken, ca. 15 min. Serveren met gekookte rijst en komkommerzuur. De peper er voor het serveren uithalen. Het lekkerste is dit als je het een dag van tevoren maakt en alle smaken goed in kunnen trekken. Geniet ervan en daarna met je broek open op de bank uitbuiken!
Receptnummer: 10433 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
BB+R (Bruine Bonen met Rijst) is het nationale gerecht van Suriname (één van de vele trouwens) en er bestaan net zoveel recepten van als er kokende mama's zijn. Dit is onze favoriet, ik maak meestal gelijk voor 2x en dat gaat helemaal op! Bij de toko kun je ook Madam Jeannette saus kopen van het merk Sweetie Moffo (zoete mond = lekkerbek), je kunt dan het pepertje vervangen door 1 el van deze saus. Dan is de smaak eerder ingetrokken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept