Nieuws   Zoeken 

Ed's kambing Soerabaja
Ingredienten: (4 pers.):
Magnetron tijd 22 minuten
600 gr. mager geitenvlees (is lekkerder) anders vervangen door varken (Ed)
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
5 rode Lomboks
3 schijfjes djahé
3 schijfjes laos
4 schijfjes kentjour
2 schijfjes koenjit
3 el. olie
stukje trassi
1 el tamarinde
20 gr. goela djawa
3 el. ketjap manis
1 el. citroensap
5 djeroek peroutblaadjes
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes van ca 2,5 bij 2,5 cm. Pel de sjalotten en de knoflook en maak ze fijn met de lomboks, djahé, laos, kentjoer en koenjit in de keukenmachine. Doe de olie in de schaal en zet deze in de magnetron, onafgedekt, 1 minuut, ca 750 Watt. Voeg de trassi toe met de fijngemaakte
kruiden.
Zet de schaal in de magnetron, onafgedekt , 3 minuten ca. 750 Watt.
Schep het mengsel om. Voeg de blokjes vlees toe, meng goed met de kruiden en zet de schaal in de magnetron, afgedekt, 6-8 minuten, ca 350 Watt. Schep het mengsel eenmaal om.
Voeg vervolgens de asem, goela djawa, ketjap, citroensap en djeroek poeroetblaadjes toe. Schep de massa goed om en zet de schaal in de magnetron, afgedekt, 8-10 minuten, ca 350 Watt. Schep het mengsel tweemaal om.
Voeg, als het gerecht iets te droog is, wat extra ketjap en citroensap toe.
Verwijder voor het serveren de djeroek poeroetblaadjes.
Eet smakelijk
Receptnummer: 1046 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 22 min. | Meer recepten van: Ed van Loenen
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept