Nieuws   Zoeken 

Tine's tongfilet met wittewijnsaus en krieltjes (Kerstmenu)
Ingredienten: (2 pers.):
2 tongfilets 125 gr.p.stuk,
peper en zout naar smaak,
1 ei,
olijfolie of boter.
Voor de saus:
2 dl.witte droge wijn,
2 dl.koksroom,
peper en zout naar smaak,
dille,
bieslook,
peperkorrels,
klontje boter.
500 gram voorgekookte krielaardappeltjes,
1/2 rode paprika,
2 sjalotjes,
dragon naar smaak.

Bereiding:
Beginnen met de saus: Wijn,room,zout en peper goed door elkaar roeren,aan de kook laten komen en op een hoge warmtebron inlaten koken de bieslook,dille en de peperkorrels erbij,als het een mooie gebonden saus is geworden dan appart warm houden tot gebruik.Vlak voor het gebruik het klontje boter erdoor roeren. Nu de aardappeltjes: In koekepan olie heet laten worden de fijn gesneden ui en paprika lichtjes fruiten dan de aardappeltjes erbij,bakken tot ze een licht bruin kleurtje hebben dan strooi je de dragon over.Ook dit hou je warm voor straks. De vis: De vis aan beide kanten bestrooien met peper en zout en wentelen in het losgeklopte ei. In vispan of grilplaat olie heet laten worden en de vis aan beide kanten licht bruin bakken. Serveren: Een visfilet op een bord leggen met een klein beetje saus erover schep een paar aardappeltjes ernaast. Zet de rest in schaaltjes op tafel.Je kan er alle groenten bij serveren.
Receptnummer: 10468 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Een beetje van mijzelf en van een bevriende kok.Ik heb het eerst even uit geprobeerd,het is heerlijk,mijn man zei het smaakt net zo lekker als in een restaurant,dat is voor mij een groot compliment.Jullie weten het alvast dit is ons Kerstmenu.Nu de rest nog.Succes allemaal!!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept