Nieuws   Zoeken 

Kalkoen van de moeder van Lilian
Ingredienten: (6 pers.):
kalkoen (3 kilo)
tutti frutti
port
peper
zout
Bereiding:
Week de tutti frutti een nacht in port. Maak de volgende dag de kalkoen van binnen goed schoon en vul de kalkoen met de tutti frutti. Breng eventueel de kalkoen op smaak met peper en zout. Knoop de poten bij elkaar (zodat de vulling er niet uit valt) en leg de kalkoen in een braadslee met een flinke klont boter (lees: een half pakje). De kalkoen moet een paar uur in de oven (ongeveer 200 graden), en overgiet de kalkoen regelmatig met het vet dan droogt 'ie niet uit.
Receptnummer: 10472 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 360 min.
Opmerking:
Voor tijdens de kerstdagen natuurlijk......
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept