Nieuws   Zoeken 

Pladijs in wijnsausje van Patries
Ingredienten: (4 pers.):
4 pladijzen
peper en zout
bloem
200gr boter
2dl droge witte wijn
2dl visfumet
1dl noilly prat of witte port
sap van 2 citroenen
cayennepeper
2 eierdooiers
4dl room
blokjes tomaat
grijze garnalen

Bereiding:
Kruid de pladijzen met peper en zout en bestuif ze met wat bloem, bak ze goudbruin in de boter. Hou ze warm vooraan in de oven. blus de vispan met de witte wijn, de visfumet en de noilly prat (of port). Voeg er het sap van de citroenen bij, en laat het sausje inkoken tot de helft. Zeet het en breng op smaak met cayennepeper. Klop de dooiers los in de room en bind er het sausje mee. Giet de saus over de pladijzen, werk af met blokjes tomaat en grijze garnalen. Laat de vissen nog 1min bijkleuren onder de hete gril en serveer ze dan meteen.
Receptnummer: 10532 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept