Nieuws   Zoeken 

Peer en nootpastilla van Patries
Ingredienten: (4 pers.):
7 loempiabladeren
270 g peren op lichte siroop (in blik)
15 g gesmolten boter
80 g fijngehakte hazelnoten
65 g griessuiker
1 koffielepel kaneel
35 g acaciahoning
3 cl bruine rum
boter

Bereiding:
Laat de peren uitlekken boven een steelpan. Snij ze in schijfjes. Meng 50 g suiker, 1/2 koffielepel kaneel en de noten in een kom. Wrijf een grote taartvorm rijkelijk in met boter. Spreid er 5 loempiabladeren op uit. Vul ze met de peren en de suiker/notenmengeling. Bedek het geheel met de resterende loempiabladeren. Strijk de bovenkant in met gesmolten boter. Snij de pastilla met een scherpe mespunt voor. Bak het gerecht 40 min. in een warme oven, th. 6 (180° C). Voeg er de rest van de kaneel, de suiker en de honing met perensiroop aan toe. Roer het geheel om en laat het 10 min. koken op een zacht vuur. Meng er de rum onder. Haal de pastilla uit de oven en giet er de siroop. Laat afkoelen en zet 1 uur in de koelkast. Goed gekoeld is dit nagerecht op zijn best.
Receptnummer: 10548 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept