Ingredienten: (4 pers.):
2 theel. arachideolie
1 ui - gesnipperd
125 gr. prei - in ringen
1 theel. komijnzaad
ca. 600 gr. aardappelen - geschild en in blokjes
3 grote wortelen - geschrapt en in blokjes
100 gr. pinda's - fijngehakt
2 bouillonblokjes - verkruimeld in
1 ltr. heet water
½ - 1 theel. zout naar smaak
grof gemalen zwarte peper
50 gr. peterselie - grof gehakt
| Bereiding:
Verhit de olie in een grote pan met een goed sluitend deksel. Fruit hierin de ui, prei en komijn enkele minuten. Doe de aardappelblokjes, wortelblokjes, pinda's, bouillon en peper/zout naar smaak bij. Sluit de pan en kook de groenten in 12 - 15 min. op een laag vuur gaar. De kleine blokjes aardappel moeten enigszins stuk koken zodat de soep bindt. Roer de peterselie door de soep, doe er, in dien nodig nog wat water bij en warm de soep goed door. . |