Nieuws   Zoeken 

Heerlijk vispannetje op Cindy's wijze
Ingredienten: (4 pers.):
1 dl witte wijn
1 dl visbouillon
1 dl culinaire room
2 mootjes zalm ( diepvries )
1 mootje kabeljauw ( diepvries )
roze garnaaltjes
1 ajuintje
scheutje olijfolie
1 prei
kruiden (peper,zout,saffraan)
bieslook ( in fijne stukjes gesneden )
gemalen kaas ( emmental... )
Bereiding:
Stoom de zalm en de kabeljauw net niet gaar in een stoommandje of evt in de microgolf. Stoof de versnipperde ajuin goudbruin in een steelpannetje met wat olijfolie. Voeg er de visbouillon aan toe en breng hem aan de kook. Als de visbouillon goed aan het koken is, de witte wijn toevoegen en samen laten inkoken. Voeg dan een deel vd garnaaltjes toe, wat fijn gesneden porei en een deel van de bieslook. Hierbij de room aan toevoegen en nog eens laten inkoken ( het vuur telkens niet te hard zetten ! ). Voeg nu naar smaak wat saffraanpoeder toe en evt peper en zout. Tenslotte voeg je de rest van de bieslook toe en de saus is klaar ! Je kan nu de saus evt nog wat binden met maizena indien nodig. Schik vervolgens de vis in een ovenschotel ( in blokjes gesneden ) en bestrooi met de overgebleven garnaaltjes. Overgiet met de saus en bestrooi met gemalen kaas. Laat zo'n 5-tal minuutjes gratineren in een voorverwarmde oven onder de grill. Is heerlijk met aardappelpuree en kroketjes, maar ook met pasta !
Receptnummer: 10595 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Het ziet er misschien wel moeilijk uit, maar dat is het zeker niet ! Alleszins zeker het proberen waard, het zal niet bij die ene keer blijven... Succes !
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept