Nieuws   Zoeken 

Reebiefstuk met mosterd-roomsaus op een witlofbedje van Patries
Ingredienten: (4 pers.):
4 reebiefstukjes
peper
1 grote of 2 kleine struikjes witlof
35 gram boter
1 theelepel verse tijm
1 dl wildfond (uit pot)
1 dl slagroom
ca. 1 eetlepel mosterd
zout
1-2 theelepels maïzena
Bereiding:
Dep de biefstukjes met keukenpapier droog en bestrooi ze met wat peper. Halveer de wiltlofstruikjes in de lengte, snijd de harde kern weg en snijd de struikjes in luciferdunne reepjes. Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak de biefstukjes 2-3 minuten per kant. Smelt intussen in een ander pannetje de rest van de boter en roerbak de reepjes los met de tijm ca. 2 minuten. Leg een nestje van lof op 4 warme borden en leg de biefstukken erop. Houd ze warm. Roer de fond en de slagroom door het bakvet van de biefstukjes en breng het aan de kook. Voeg mosterd, zout en peper naar smaak toe. Roer de maïzena met 2 eetlepels water glad en bind de saus met dit papje. Schep wat saus bij de biefstukken en geef de rest van de saus er apart bij.
Receptnummer: 10639 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept