Nieuws   Zoeken 

Sonja's Turkse buffet hapjes
Ingredienten: (4 pers.):
*Gevulde aubergine rolletjes
1 aubergine
peper en zout
100 gram gehakt
1 eetlepel tomatenpuree
koftekruiden (of iets anders)
*gevulde aubergine rolletjes met feta creme
1 aubergine
peper zout
50 gram feta
50 gram griekse yoghurt
Bereiding:
*Aubergine in lengte in 8 plakkensnijden. In pan even kort op beide zijden aanbakken met olijfolie. gehakt rullen en kruiden en tomatenpuree erdoor roeren tot een stevige massa. Op iedere aubergine plak wat gehakt doen en oprollen. Kan zowel koud als warm worden gegeten. Ook lekker met at tzaziki (zie mijn recept elders op de site) * aubergine hetzelfde klaarmakenals hierboven. Feta verkrummelen enmengen met de yoghurt en 1 eetlepel olijfolie. De aubergine plakken hiermee vullen. Mengsel is ook lekker op stokbrood.
Receptnummer: 10674 | Categorie: Snack | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
De beide vullingen zijn ook erg lekker in minipaprikatjes en tomaten. Het lekkerst is als je er naderhand nog een beetje extra vergine olijfolie over sprenkelt. Bij de turkse winkels kan je ook dolmades (gevulde wijnbladeren) in blik kopen. Deze zijn zoetzuur en erg lekker.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept