Ingredienten: (4 pers.):
4 steaks (blesbok=antiloop)
olijfolie
1 ui
1 wortel
2 dl. bruine fond
2 eetl. bloem
kruidentuiltje
wat koriander, peper en zout
3 stoofperen
1 eetl. boter
1 koffielepel honing
sap van een halve citroen
50 g. walnoten
| Bereiding:
Maak ui en wortel schoon, snij ze in grove stukken, stoof aan in wat boter en laat kleuren, voeg bloem aan toe, meng alles en voeg al roerend de bruine fond toe. Voeg kruidentuiltje toe en laat gedurende een half uur koken, verwijder! het kruidentuiltje en mix de saus en passeer door een puntzeef. Breng op smaak met peper, zout en koriander.Hou de saus warm. Schil en snij de peren in stukjes, stoof aan in de honing, voeg citroensap bij en laat zachtjes gaar stoven. Neem 50 g. walnoten en hak ze fijn, voeg ze bij de perencompote. Bak de steaks in olijfolie gedurende ongeveer 3 min. aan beide zijden. Saus de borden, schik het vlees erop, serveer met de perencompote en vb. kroketten, gebakken pattatjes.... |