Nieuws   Zoeken 

Beppie's aardappelsoufflé, met ham en tuinkruiden
Ingredienten: (3 pers.):
600 - 750 gr. aardappelen
Beetje zout
1½ - 2 dl. melk
Witte peper uit de molen
Beetje nootmuskaat
100 gr. gekookte ham
(in smalle reepjes)
1 eetl. fijngehakte peterselie
1 eetl. fijngehakte bieslook
½ theel. tijmblaadjes
30 gr. geraspte oude kaas
2 eieren, gesplitst


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappels gaar in water met wat zout. Laat ze droog stomen en maak er een fijne puree van. Eventueel door een zeef wrijven. Vermeng de puree met de geraspte kaas, (zachte) boter, melk, witte peper en een vleugje nootmuskaat. Klop er vervolgens de eierdooiers door en voeg de tuinkruiden en de ham toe. Klop de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door het pureemengsel. Doe alles in een ingevette ovenschaal, die echter maar voor ¾ gevuld mag zijn! Zet de schotel op het rooster in het midden van de oven. Baktijd 18 - 20 minuten. De soufflé moet dan tot iets over de rand van de schaal gerezen zijn en een goudgele kleur hebben. Dien de soufflé direct uit de oven op. Geef er een frisse salade bij. Tijdens de oven(bak)tijd de oven NIET openen!
Receptnummer: 10742 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
De ham kan vervangen worden door andere, passende, vleeswaren of door een restje wild of gevogelte.
Je kunt het ook met vis maken! Bijv. gerookte zalm, -paling, of -forel!
Dit recept komt uit het R'dams Dagblad (Hans Belterman).
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept