Nieuws   Zoeken 

Kip kerrie saus, rijst en bloemkool a la corrie
Ingredienten: (6 pers.):
2 grote hele kipfilets
3 flinke uien
1 prei
zwarte peper uit de molen
kerrie poeder
2 zakjes kerrie saus (merk naar keuze)
1 blik ananas stukjes
1 pot atjar
1 pak rijst naar keuze
1 bloemkool
Bereiding:
Kip, uien, prei in stukjes snijden, bloemkool schoonmaken en opzetten. Ui fruiten, kip erbij, bakken tot het begint te bruinen. Prei erbij. Flink bestrooien met peper en kerrie poeder. Sap van annanas opvangen in een maatbeker en aanlengen met water tot de gewenste hoeveelheid. Kerrie saus uit zakjes hierin toevoegen, goed roeren en bij de kip toevoegen, aan de kook brengen en zachtjes laten pruttelen, tot de rijst en de bloemkool gaar is. Rijst koken. Serveer hierbij atjar en ananas stukjes.
Receptnummer: 10820 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept