Nieuws   Zoeken 

Nel's nasi goreng
Ingredienten: (4 pers.):
Bij * zie opmerkingen bij het recpet
Om te bakken Arachide-olie
1 pak Zilvervliesrijst (Lassie)
1 pakje tofu (pittig) (AH)*
250 gr. gesneden uien
200 gram gesneden prei
1 pakje Boemboe Nasi Goren (conimex)
een beetje Trassi* (Conimex)
2 theelepels gehakte knoflook (potje merk
Impodra)
1 theelepel sambal
1 scheutje ketjap manis
1 ei per persoon* (evt. Nasi-kruiden-Conimex)
Bereiding:
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Intussen bak je de tofu knapperig in goed hete Arachide-olie. Haal de tofu uit de pan. Voeg aan de olie de knoflook, de sambal en de ketjap toe. Doe er meteen de uien bij en bak die glazig. Rasp er halverwege wat trassi* bij. Niet te veel: het ruikt in eerste instantie niet echt lekker, maar de geur verdwijnt en de smaak is dan heerlijk. Doe dan de Boemboe erbij (voeg indien nodig een scheutje water toe) en roer alles goed door tot dat de boemboe is gesmolten. Als de rijs afgegoten is doe dan de prei bij de uien in de pan en laat even meebakken. Voeg na een paar minuten de tofu toe om door te warmen en meng alles met de rijst. Laat bijvoorkeur nog een minuut of 10 staan Geef er een gebakken eitje bij (of... bak ommeletjes in de poffertjespan*) augurkjes en kroepoek. Eet smakelijk!
Receptnummer: 10851 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Voor 4 personen is 1 pakje tofu misschien wat weinig: maar ik snij de stukjes altijd doormidden: niet uit zuinigheid maar ik hou nu eenmaal niet van "brokken" in de nasi, dus ik wil kleine stukjes en omdat er nog een ei bij komt, vind ik het voldoende. De Trassi: schraap met een mesje was schaafsel van het blokje. Een blokje is voldoende voor ongeveer 15 nasi- of bami-maaltijden. De ommelet: voor de liefhebbers is het lekker om voor 4 personen 3 eieren los te kloppen met wat water, er een eetlepel gedroogde nasi-kruiden (zakje Conimex)doorheen te doen. Bak ze in de POFFERTJES-PAN. Dat staat heel gezellig en je hebt er heel veel.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept