Nieuws   Zoeken 

Krentenbrood maken van oliebollenmix
Ingredienten: (6 pers.):
1 pak Koopmans mix voor oliebollen
3 dl handwarm water
350 gr krenten en/of rozijnen
Bereiding:
Was de krenten en/of rozijnen en wel ze gedurende 30 minuten in lauwwarm water. Laat ze goed uitlekken en dep ze droog. Maak intussen het deeg: doe de mix in een kom en voeg het water toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Kneed de krenten en/of de rozijnen door het deeg. Vet een brood- of cakevorm in. Vorm het deeg tot een rol en laat het in de bakvorm (afgedekt met plastic) nog 30 minuten narijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht:180, gas: stand 4-5) Plaats het rooster onder in de oven. Bak het krentenbrood in 40-50 minuten gaar en bruin. Bestrijk het brood na het bakken met water. Eet smakelijk!
Receptnummer: 10865 | Categorie: Uitzoeken | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 140 min.
Opmerking:
Het is niet echt een recept dat snel klaar is, maar wel lekker. De oliebollenmix is bovendien nu (in januari) erg goedkoop! In de supermarkt lag bij de pakken mix dit receptblad van Koopmans. Ook handig als je nog oliebollenmix in de kast hebt staan.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept