Nieuws   Zoeken 

Marleen's lekkere suddervlees (niet snelklaar!)
Ingredienten: (4 pers.):
1 pond suddervlees(rund)
wat bloem om te binden
50 gr boter
1 grote ui
laurierpoeder
kruidnagelpoeder
scheutje azijn
bruine suiker
peper en zout
runderbouillon
1grote ,wat stevige, appel
2 plakjes ontbijtkoek
Bereiding:
Smelt de boter, en wachten tot het schuim weggetrokken is. Rondom het, in stukjes gesneden, vlees dicht laten schroeien. Vuur iets lager zetten. Haal het vlees even uit de pan en bak de gesneden ui glazig. Maak een runderbouillonblokje met water aan in een maatkannetje (verhouding staat op de verpakking van de blokjes) Nu gaan we het vlees met de uien binden; Strooi wat bloem over het vlees/ui mengsel (ik doe dit met een zeefje om klontjes bloem te voorkomen) Giet daarna wat bouillon erover, daarna weer wat bloem, weer bouillon tot je een mooie, niet te dikke saus hebt en het vlees onder staat. doe er dan wat laurier, kruidnagel overheen, en proef even of je het mengsel te flauw vindt. Daarna doe je een scheutje azijn erbij (dit maakt het vlees zacht) en een flinke eetlepel bruine suiker. Doe de deksel op de pan en laat het vlees ongeveer 3 uur zachtjes sudderen. Af en toe doorroeren. De saus mag niet te veel indikken. Eventueel een beetje water erbij. In de laatste 20 minuten doe je er een appel bij die je in kleine stukjes snijdt. En 2 plakjes ontbijtkoek in kleine stukjes. dit gerecht kun je met bijna alle groenten combineren, ik vind rode kool erbij zalig. En natuurlijk aardappeltjes.
Receptnummer: 10888 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 200 min.
Opmerking:
Dit is zeker geen snel klaar recept, maar absoluut de moeite waard als je gewoon in ,en rond het huis bezig bent. De voorbereidingstijd is kort maar het vlees moet de kans krijgen heerlijk zacht te worden.
Succes
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept