Nieuws   Zoeken 

Bram's samsoi
Ingredienten: (4 pers.):
1 Kg Andijvie
3 eetlepels (olijf)olie
125 gram ontbijtspek in blokjes
1 ui gesnipperd
peper uit de molen
Eventueel wat Allesbinder of maiszena
Bereiding:
Was de andijvie zorgvuldig, snijd ze overdwars in reepjes en was ze nogmaals. Laat de andijvie uitlekken in een of meerdere vergieten. Doe de olie in een grote pan, laat daarin de spekjes, op matig vuur, bruinbakken. Doe er dan de gesnipperde ui bij en laat die een beetje fruiten. Doe dan de uitgelekte andijvie erbij, zet het vuur groot, maal er wat peper over en schep de andijvie met de onderliggende laag van spek en ui om en om tot de groente is geslonken, maar nog een beetje knapperig blijft. Hierbij daarna desgewenst wat allesbinder of maiszena om het resterende vocht wat te binden. Lekker met een gehaktballetje en wat kruimige aardappels.
Receptnummer: 10900 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Ongeveer 50 jaar geleden vertelde mijn vriend Gerard Samson mij dat in Suriname de groente "amsoi" met spek en ui werd bereid. Hij suggereerde dat andijvie wellicht net zo kon worden klaargemaakt. Ik heb zijn advies gevolgd en vond het zeer smakelijk. Ter ere van mijn vriend heb ik het gerecht "Samsoi"genoemd.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept