Nieuws   Zoeken 

Hanneke's roergebakken rosbief met lychees en taugé
Ingredienten: (2 pers.):
200 gram rosbief
12 lychees
1 kleine prei
0.5 Spaanse peper
3 eetlepels ketjap manis
1 theelepel maïzena
2 eetlepels zonnebloemolie
100 gram taugé
zout
peper
Bereiding:
leg de rosbief 1/2 uur in de diepvries en snijd hem vervolgens in zeer dunne plakjes. of koop de rosbief dun gesneden Pel de lychees, snijd ze doormidden en verwijder de pit. Maak de prei schoon en snijd het wit en een deel van het groen in dunne ringen. Verwijder de zaadjes uit de Spaanse peper en snijd in zeer smalle reepjes. meng de ketjap manis met de maïzena. Haal de plakjes rosbief door het ketjapmengsel. Verhit de olie in een wok en schroei het vlees in gedeelten op een hoog vuur aan beide kanten dicht. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Bak vervolgens de prei, de lychees en de Spaanse peper in de wok. Breng op smaak met zout en peper. Voeg na 3 minuten het vlees weer toe met de taugé en giet de resterende ketjap in de wok. Verhit nog 1 minuut. Verdeel de rosbief en groente over twee borden.
Receptnummer: 10917 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Lekker met (zilvervlies)rijst en broccoli.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept