Nieuws   Zoeken 

Teatske's heerlijke knolselderijschotel uit de oven
Ingredienten: (4 pers.):
2 zakjes aardappelpuree voor ovenschotel
1 kleine knolselderij (of een halve grote)
1 zakje champignonsaus
250 ml. melk
400 gram sausijsjes
50 gram blanke hazelnoten
75 gram geraspte pittige kaas
nootmuskaat
Bereiding:
Bak de sausijsjes in wat boter gaar en bruin en snijd ze in plakjes. Schil de knolselderij en snijd hem in kleine blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Kook de blokjes in ruim water beetgaar in ongeveer 5 minuten. Als er mooi blad aan de selderijknol zit, kun je deze fijnhakken. Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze op een bord afkoelen. Bereid de champignonsaus met 250 ml melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer ca. 2 eetlepels selderijblad erdoor, als je dat hebt. Schep de saus door de knolselderijblokjes. Maak de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer er een snufje nootmuskaat door. Vet een grote ovenschaal in en schep het knolselderijmengsel erin, verdeel de plakjes worst erover en dek het geheel af met de aardappelpuree. Vermeng de geroosterde noten met de kaas en strooi dit over de puree. Laat de schotel in een voorverwarmde oven (200° C) goudbruin en door en door heet worden in ca. 30 minuten.
Receptnummer: 10944 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 50 min.
Opmerking:
Alweer een heerlijk winters recept uit mijn favoriete kookboekje. Wij hebben er van gesmuld en ik geef het daarom graag door. Je kunt ook 1250 gram verse aardappelen nemen en daar een puree van maken. Houd dan wel rekening met een langere bereidingstijd. In plaats van sausijsjes kun je ook verse worst nemen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept