Nieuws   Zoeken 

Jeannette's eigen versie van lekkere zuurkoolschotel
Ingredienten: (4 pers.):
Aardappelen (of kant en klaar puree)
kruiden zuurkool
geraspte kaas
blik perziken
knoflookzout
appel
(zuurkool) spekjes
beetje boter
Bereiding:
Maak van de gare aardappelen en de gare zuurkool een stamppot. Bak de spekjes uit en meng die erdoor. Snij de appel in stukjes en de perziken (ik doe er meestal een stuk of 4 halven) in schijfjes er doe over dit fruit knoflookzout. In een overschaal de helft van de stamppot doen. Daar bovenop de appel en de perziken. Vervolgens afsluiten met het andere deel van de stamppot. DE gerapste kaas naar smaak eroverheen strooien. In de oven (ik heb een heteluchtoven en zet die op 180) niet langer als 30 minuten, anders is de kaas zo hard. Mijn lieve man wil er altijd worst bij en dat heb ik er maar los bijgedaan. Maar zonder kan prima! Lekker smullen!
Receptnummer: 10968 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Het is een variant van een recept met perzik en brie, ook van deze site. Maar ik wilde jullie deze niet onthouden, omdat ons gezin er zo lekker van smulde!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept