Nieuws   Zoeken 

Cindy en Coen's Inktvis Komkommer Creatie (ala Coen)
Ingredienten: (3 pers.):
500 gram inktvisringen (diepvries)
60 gram Bloem.
2 theelepels vijfkruidenpoeder (toko)
2 eieren
scheut zonnebloemolie.
1 ui, in partjes gesneden.
1 komkommer.
60 gram maïzena.
+ een theelepel voor de saus
1 theelepel sesamolie.
1 eetlepel sojasaus.
5 eetlepels rijstazijn.
1,5 eetlepel bruine basterdsuiker.
3 theelepels vissaus.
zout en peper.
250 gram Rijstmie.
Frietpan en Wok
Bereiding:
Meng de bloem in een ondiepe kom met de maïzena en het vijfkruidenpoeder. Breng op smaak met zout en (versgemalen zwarte)peper. Haal de inktvisringen door het ei, laat overtollig ei afdruipen en wentel de ringen dan losjes door het bloemmengsel. Schud overtollige bloem af. Frituur de ringen in porties 6 minuten of tot ze goudbruin zijn, laat ze uitlekken op keukenpapier. Verhit de zonnebloemolie in de wok op hoog vuur, zwenk de wok zodat de olie uitloopt. Roerbak de ui er 1 minuut in voeg de komkommer (in de lengte gehalveerd,ontzaad en schuin in schijfjes gesneden)toe en roerbak 30 seconden. Meng een theelepeltje maïzena(extra) met 2 eetlepels water en doe dit in de wok met de sesamolie,sojasaus, rijstazijn, basterdsuiker en vissaus. Roerbak 3 minuten tot het mengsel kookt en iets dikker wordt, schep er de gefrituurde inktvisringen door en laat ze snel doorwarmen. Voeg als laatste (de volgens verpakking bereide) rijstmie toe en bak deze 2 minuutjes mee, dien heet op.
Receptnummer: 10994 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Tip bereid de komkommer en mie van te voren voor. Inktvisringen kunnen ook vervangen worden door stevige witvis b.v heek of kabeljauw.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept