Nieuws   Zoeken 

Nel's koude rijstsalade met tonijn
Ingredienten: (10 pers.):
1 pak rijst
1 grote rode verse paprika, dus niet uit de diepvries
1 blik extra fijne doperwten (1/2 literblik)
1 grote ui
1 flinke theelepel mierikswortelpoeder of 11/2 theelepel mierikswortelpasta
5 eetlepels mayonaise
2 blikjes tonijn (naturel op water)
zout en peper naar smaak
toefje peterselie voor de garnering.
Bereiding:
Genoemde bereidingstijd geldt als de rijst gekookt en afgekoeld is. De salade is het lekkerst als die een paar uur - kan zelfs een dag- van tevoren is klaarmaakt. Wel een uurtje voor het eten uit de koelkast halen. snipper de ui in hele kleine stukjes, en ook de paprika in kleine stukjes. Spoel de doperwten af met koud water en laat ze uitlekken. Laat ook de tonijn goed uitlekken en haal die uit elkaar, zodat je kleine stukjes krijgt. Meng de mierikswortelpoeder of pasta door de mayonaise en maak af met wat peper en zout. Roer eerst de ui, paprika, tonijn, doperwten door de koude rijst en daarna de mayonaise. Garneer met wat toefjes peterselie. Zet afgedekt in de koelkast. Als onderdeel van een buffet genoeg voor minstens 10 personen. Als hoofdgrecht met stokbrood of olijvenbrood -zie receptnr. 8882- en gemengde sla genoeg voor 5 a 6 volwassenen
Receptnummer: 11121 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept