Nieuws   Zoeken 

José's Griekse rode rijst
Ingredienten: (4 pers.):
1 1/2 kop rijst
2 blikken tomatenblokjes
theelepel zout
2-3 gehakte teentjes knoflook
2 eetlepels suiker
3/4 kop olijfolie
eetlepel gehakte verse peterselie
2 koppen water
Bereiding:
Was de rijst en laat deze goed uitlekken. (neem bij voorkeur risotto. Deze neemt goed vocht op en dit heb je nodig om de rijst rood te doen kleuren.) Doe de tomatennblokjes samen met de knoflook , het zout en de suiker in een pan. Voeg de olijfolie en de peterselie toe. Kook het geheel 10 min. Doer water bij en breng dit aan de kook. Voeg de rijst toe, roer onmiddelijk en doe er dan een deksel op. Kook op matig vuur zonder te roeren totdat de rijst alle vloeistof heeft opgenomen (ca. 15 min.). Dien koud op.
Receptnummer: 11162 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept