Ingredienten: (4 pers.):
500 gram doorregen runderlappen of poulet
zout en peper
4 uien
1 vleesbouillon tablet
75 gram margarine
30 gram bloem
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
1 theelepel suiker
1 1/2 eetl. appelstroop
4 eetl. azijn
2 theel. maizena
| Bereiding:
Runderlappen kleinsnijden en bestrooien met zout en peper. In een braadpan de klein gesneden uien 3 min. Zachtjes fruiten. Uit de pan nemen en vlees toevoegen en in 5 min. Bruin braden. Bloenm erover strooien en 1/2 min meebakken. Aan vlees toevoegen: uien hete bouillon (4 dl water met bouillontablet) laurierblaadjes, kruidnagels, suiker, appelstroop en de azijn. Al roerend aan de kook brengen en met de deksel op de pan op laag vuur ca 2 รก 2 1/2 uur stoven tot het vlees gaar is, af en toe omroeren. Laurierblaadjes en kruidnagels verwijderen. Hachee binden met de maizena tot het licht gebonden is. |