Nieuws   Zoeken 

Joni's 'turkse pizza met feta en sla'
Ingredienten: (4 pers.):
1 ui
150 gr feta
150 gr rundergehakt
200 gr (1 klein potje) tomatensaus voor pasta
4 tarwe (wrap) tortilla's
1/2 zakje gemengde sla met wortelreepjes (75 gr)
Bereiding:
Snipper de ui in kleine stukjes. Snijd de feta in kleine blokjes. Zet een kleine wok of braadpan op het vuur en laat de pan heet worden. Schep het gehakt erin en roerbak het rul en bruin in 5 minuten. Schep de uiensnippers erbij en roerbak 3 minuten. Roer de tomatensaus erbij en breng de saus al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur. Zet een koekepan op het vuur. Bak hierin de vier tarwetortilla's aan biede kanten 20 seconden. Bestrijk elke tortilla met een kwart van de tomaten/gehaktsaus. Verdeel de sla en de fetakaas over de tortilla's. Rol de tortilla's op een vouw ze dubbel. Eet smakelijk.
Receptnummer: 11310 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 10 min.
Opmerking:
Mijn kinderen en ik vinden de Turkse pizza's heerlijk. Dit recept is een prima alternatief om thuis te maken. In plaats van een zakje gemengde sla met worteltjes kun je ook gewoon sla, tomaat en kommer gebruiken. Het is maar net wat je lekker vindt.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept