Nieuws   Zoeken 

Sonja's garnalen in zoetzure groente saus
Ingredienten: (2 pers.):
1 zak (250 gram) grote diepvries garnalen (aldi of lidl zijn erg goed)
1 blikje wortelen (bonduelle 130 gram)
150 gram diepvries spercieboontjes
1 grote ui
1 eetlepel tomatenpuree
1 flinke schep suiker
2 eetlepels azijn
vers gemalen peper
eventueel scheut sweet chili saus
Bereiding:
Garnalen ontdooien en boontjes ontdooien. Ui snipperen en fruiten in wat olie. Boontjes erbij en kort meebakken. Blikje wortel met sap erbij en de tomatenpuree, suiker en azijn toevoegen. Goed doorwarmen en flink wat peper erbij malen. Eventueel wat water toevoegen als de saus te stijf wordt. Garnalen toevoegen en 2 minuten mee laten pruttelen. Eventueel naar smaak nog wat sweet chilisaus toevoegen (wij zijn daar erg gul mee). Dit is erg lekker met meergranen rijst en een groene salade.
Receptnummer: 11397 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 10 min.
Opmerking:
Dit smaakt ook perfect met kipfilet. Die bak je dan met de ui even aan.
Dit was weer een noodgeval. Mijn man zou turks brood meenemen om lekker te dippen bij mijn turlu schotel (turks). Hij was het echter vergeten en we moesten weg 's avonds dus heb ik dit uit de kast getrokken. Dit soort ingredienten heb ik toch altijd in huis.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept