Nieuws   Zoeken 

Beppie's rode rijstsalade
Ingredienten: (2 pers.):
125 - 150 gr. droogkokende rijst.
1 rode paprika
ontveld.
2 grote tomaten
ontveld.
1 kleine rode Spaanse peper.
2 eetl. mango chutney.
1 theel. tomatenpuree.
2 eetl. mayonaise.
4 eetl. Bulgaarse yoghurt.
Enkele slabladeren.
1 eetl. bieslook.
Zout.
Peper uit de molen.
Bereiding:
1: Kook de rijst gaar en droog in ruim water met wat zout. 2: Schep de in blokjes gesneden paprika, de eveneens in blokjes gesneden tomaten en de in uiterst smalle reepjes (draadjes) gesneden Spaanse. Peper, zonder zaadjes en zaadlijsten, met een vleesvork door de dampende rijst. 3: Laat de rijst daarna tot lauwwarm afkoelen. 4: Wrijf intussen de chutney door een fijne zeef en voeg er tomatenpuree, mayonaise en yoghurt aan toe. 5: Roer alles tot een volkomen gladde saus. Doe er eventueel nog wat zout en/of peper bij. 6: Schep de saus door de lauwwarme rijst. Laat de rijst daarna volkomen koud worden. 7: Serveer de rijst op borden die je eerst bedekt met wat in stukken gescheurde slabaderen. Schep de salade in het midden er op. Bestrooi de salade met wat klein gesneden bieslook. Geef er lekkerknapperig stokbrood bij.
Receptnummer: 11439 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Inplaats van als hoofdgerecht voor 2 personen kan dit recept ook gebruikt worden als voorgerecht voor 4 personen.
De tijd om de rijst goed koud te laten worden moet je er nog even bijtellen.

(Recept Rotterdams Dagblad, (Hans Belterman).
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept